Skip til hoved indholdet
    Hjem Information til forældre Når I kommer og går

Når I kommer og går

En god start på dagen 
Vi skal som voksne hjælper barnet med at få en god start på dagen ved at skabe en tryg stemning omkring afleveringen. Vi vil altid gerne hjælpe med at sige farvel og vinke. Når der endnu ikke er kommet en voksen fra dit barns gruppe, hjælper de andre voksne gerne. Det er vigtigt, at du altid siger farvel til dit barn, før du går. Det kan også være en god idé at skabe en genkendelig rutine omkring, hvordan I siger farvel. 

De fleste grupper deler sig op og går i gang med lege og aktiviteter omkring kl. 9.30. Vi vil gerne have alle børn med fra starten, da det kan være svært for et barn, som kommer senere, at hægte sig på det, som de andre er i gang med. Derfor vil vi gerne have, at I afleverer jeres barn i institutionen og siger farvel, før formiddagsaktiviteterne starter, hvis det overhovedet er muligt.
Hvis I en dag har brug for at komme senere, så giv os besked på forhånd, så vi kan være forberedte på at tage godt imod barnet.

Vi har brug for, at du giver os besked, hvis dit barn ikke kommer på grund af sygdom eller fridage. Det har betydning for vores planlægning af aktiviteterne. Under menupunktet om Aula kan du læse om, hvordan du kan give os beskeder digitalt.

En god afrunding
En god stemning omkring afrundingen på dagen i institutionen er med til at gøre næste dags aflevering mere tryg. Måske er barnet ikke parat til at gå, lige når du kommer, så sæt gerne lidt tid af, så I ikke skal for hurtigt ud af døren.
Sig altid hej til dit barn som det første, når du kommer i institutionen. Hvis du skal snakke med personalet, så fortæl barnet, at du lige skal snakke lidt med en af de voksne, før I går. På den måde oplever barnet at blive set og bliver forberedt på ikke at have din fulde opmærksomhed.
Personalet har ikke altid mulighed for at snakke, inden I skal gå, men du kan altid gøre opmærksom på, hvis der er noget, du gerne vil tale om. Så vil personalet fortælle dig, hvornår I kan snakke sammen.

Det er dig som voksen, der skal bestemme, hvornår I skal gå. Hvis I en dag har travlt, fordi I skal nå noget, så fortæl barnet det allerede fra morgenstunden og følg op, når du kommer for at hente barnet: "Husk at i dag skal vi afsted med det samme, fordi..."

Husk altid at sige farvel til en af de voksne, så vi ved, at I er gået, og lær gerne dit barn at sige farvel!

Børnehusene Kokkedal

Broengen 4
2980 Kokkedal

Telefon: