Skip til hoved indholdet

Sygdom og lus

Børn med feber og/eller en smitsom sygdom modtages ikke i institutionen. Vi kan heller ikke modtage børn, hvis almentilstand er svækket i en grad, så de ikke kan deltage i dagligdagen i institutionen.
Vi underretter jer, hvis der opstår sygdomstegn hos barnet i institutionen, så I kan komme og hente jeres barn. 
Når vi har tilfælde af børnesygdomme eller andre smitsomme sygdomme blandt børn i institutionen, laver vi informationsopslag ved indgangene og på Aula. På den måde er I som forældre orienterede og kan være opmærksomme på eventuelle symptomer.
Vi følger de retningslinjer omkring sygdom, som de nationale sundhedsmyndigheder og sundhedsplejen i Fredensborg Kommune har opstillet.

Covid-19
Vi holder jer løbende orienteret om de gældende retningslinjer og restriktioner omkring forebyggelse af smittespredning i dagtilbud.
På dette link kan du læse Sundhedsstyrelsens informationsmateriale til forældre, om hvordan man skal forholde sig, når et barn har eller har haft symptomer, der kan være Covid-19: 
www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Information

Medicin
Personalet i Børnehusene Kokkedal giver ikke børnene medicin, heller ikke opfølgende medicin. Udgangspunktet er, at børnene skal blive hjemme, til de er raske. Viderebehandling med fx penicilin eller øjendråber skal ordineres og doseres således, at medicinen kan gives i hjemmet.
Vi kan undtagelsesvist indgå aftale om at give livsvigtig medicin samt medicin til kroniske sygdomme efter skriftlig instruktion fra barnets læge.

Håndvask og skofrie zoner
For at forebygge smittespredning og sygefravær er det besluttet, at alle dagtilbud i Fredensborg Kommune er skofrie zoner i vinterhalvåret, samt at alle forældre skal sørge for, at deres barn vasker hænder ved ankomsten i institutionen om morgenen.
For at forebygge eventuel smittespredning af Covid-19 anbefales det desuden, at alle børn også får vasket hænder, inden de forlader institutionen sidst på dagen.

Lus
Efter en weekend uden børn og voksne er institutionen lusefri. Det er derfor en god ide at kæmme og tjekke jeres børn for lus hver weekend, så vi undgår epidemi.
Finder vi levende lus hos et barn, orienterer vi jer ved afhentning om eftermiddagen, så I kan påbegynde en behandling hurtigst muligt. Barnet må først komme i institutionen igen, når behandling er påbegyndt.
Ved korrekt behandling er de store lus væk efter første gang, og spredningen af lus undgås. Det er vigtigt, at efterbehandling fastholdes og gentages ud fra forskrifterne på linket herunder.

Pjece om lus


 

 

 

 

 

 

ny