Skip til hoved indholdet

Dagens start og afrunding

En god start på dagen 
Det betyder meget, at vi som voksne hjælper barnet med at få en god start på dagen ved at skabe en god og tryg stemning omkring afleveringen. Som forælder er det vigtigt, at du altid husker at sige farvel til dit barn, før du går. Det kan også være en god idé at skabe en genkendelig rutine omkring, hvordan I siger farvel. 
Vi vil altid gerne hjælpe med at sige farvel og vinke. Når der endnu ikke er kommet en voksen fra dit barns gruppe, hjælper de andre voksne gerne.

I skal være i institutionen senest kl. 9.30. Her går vi i gang med formiddagens planlagte aktiviteter, hvor vi gerne vil have alle børn med fra starten og holde vores fokus på børnene, når vi er gået i gang. 
Hvis I en dag har brug for at komme senere, skal du give besked på forhånd, så vi kan lave en særlig aftale om afleveringen.

I Blomsterengen er der samling fra kl. 9.15 til kl. 9.45, og derfør har vi et ønske om, at alle børn i Blomsterengen er kommet og har sagt farvel til sine forældre før kl. 9.15, eller at I evt. først kommer lige efter kl. 9.45, når vi har afsluttet samlingen.

Af hensyn til planlægningen af aktiviteterne har vi brug for, at du giver os besked, når dit barn ikke kommer på grund af sygdom eller fridage. Under menupunktet om Aula kan du læse om, hvordan du kan give os beskeder digitalt.

En god afrunding
En afrunding på dagen, som foregår i en god stemning, er med til at gøre næste dags aflevering mere tryg. Afrundingen på dagen i institutionen bliver bedst, hvis I ikke har alt for travlt med at komme ud af døren. Måske er barnet ikke parat til at gå, lige når du kommer.
Husk altid at sige hej til dit barn som det første, når du kommer i institutionen. Før du evt. begynder at snakke med personalet, så fortæl barnet, at du lige skal snakke lidt med en af de voksne, før I går. På den måde oplever barnet at blive set og bliver forberedt på ikke at have din fulde opmærksomhed.
Personalet har ikke altid mulighed for at snakke, inden I skal gå, men du kan altid gøre opmærksom på, hvis der er noget, du gerne vil tale om. Så vil personalet fortælle dig, hvornår I kan snakke sammen.

Det er dig som voksen, der skal bestemme, hvornår I skal gå. Hvis I en dag har travlt, fordi I skal nå noget, så fortæl barnet det allerede fra morgenstunden og følg op, når du kommer for at hente barnet: "Husk at i dag skal vi afsted med det samme, fordi..."

Husk altid at sige farvel til en af de voksne, så vi ved, at I er gået, og lær gerne dit barn at sige farvel!

ny