Forældrebetalt frokostordning
"I vores økologiske fælleskøkken tilbereder vi maden fra bunden af friske råvarer af høj kvalitet, som vi får leveret dagligt. Vi lægger vægt på at producere velsmagende mad af årstidens råvarer og køber så vidt muligt økologisk.
Personalet i Fælleskøkkenet samarbejder med det pædagogiske personale om at rammesætte måltiderne, så alle børnene får mod på og lyst til at spise sundt og varieret. Vi sammensætter menuen, så børnene både møder velkendte retter og også får mulighed for at prøve noget nyt."
Mireya Kaae, køkkenleder
Vi lægger vægt på økologi, fordi det er det bedste valg for børnenes sundhed og det bedste langsigtede valg for dyrevelfærd, natur og miljø. Derfor gør vi, hvad vi kan, for at børnenes kost skal være fri for pesticidrester og andre unødige giftstoffer.
I Børnehusene Kokkedal anvender vi tæt på 90 % økologiske råvarer. Det er vi stolte af!
Når 1-10 % af vores råvareforbrug fortsat udgøres af konventionelle varer, skyldes det, at:
- fisk oftest er konventionel, da mange fisk ikke fås økologisk.
- mange allergiprodukter, bl.a. speciel modermælkserstatning, ikke fås økologiske.
- at vores budget sætter en begrænsning for, hvor mange økologiske varer vi kan købe.
Når vores leverandør ikke kan levere en bestemt vare, som vi har bestilt, får vi ikke konventionelle erstatningsvarer. Det skyldes, at vi prioriterer økologi højere end den planlagte menu. Derfor kan der ske ændringer i menuplanen, hvis vi får leveret erstatningsvarer.
• Det økologiske fælleskøkken producerer hver dag mad til ca. 400 børn i vuggestue og børnehave.
• Vi producerer hver dag formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad til alle vuggestuerne og børnehaverne.
• Vores chauffør kører 3 gange dagligt ud med mad til husene i Børnehusene Kokkedal.
• Vi får dagligt leveret økologisk frugt og grønt samt øvrige råvarer.
• Vi har en økologiprocent på ca. 90.
• Fælleskøkkenet har Fødevarestyrelsens sølvmærke i økologi.
• Fælleskøkkenet har fokus på madspild og bæredygtighed.
• Vi følger Danskernes Institutionskost under Fødevarestyrelsen og tager afsæt i Fredensborg Kommunes måltidspolitik.
- Stort set al den mad, vi serverer for børnene, er lavet fra bunden af økologiske råvarer.
- Al brød er tilsat groft mel, kerner og/eller havregryn, så vi sikrer børnenes fiberindtag.
- Alle måltider indeholder frugt eller grønt.
- Sukker bliver brugt - men kun som krydderi.
- Børnene får som udgangspunkt ikke kage, slik eller is i institutionen.
- Vi tager hensyn til børn, der har brug for specialkost, fx på grund af allergi eller religion.
- Vi anvender certificeret halalslagtet kød.
Taksten for mad er 568 kr. om måneden for de 0 - 6 årige børn.
Reglerne for søskendetilskud og fripladstilskud gælder også for madordningen.
Det økologiske fælleskøkken har senest haft besøg af Fødevarekontrollen i november 2023.
09. november 2023 Kontrolbesøg Børnehusene-Kokkedal.pdf